22-23 травня у м. Гайворон проводився туристичний фестиваль «GoodoK Fest» на підтримку вузькоколійки.

24052021 3Організатори фестивалю зазначили, що Гайворонська вузькоколійка є не лише однією з найцікавіших туристичних принад району, а й важливою транспортною артерією для жителів навколишніх сіл. Тож головним завданням фестивалю стало привернення уваги до припинення функціонування вузькоколійки, що була збудована 130 років тому та пасажирського вузькоколійного потягу, так званої «Кукушки», що слідував за маршрутом "Гайворон– Рудниця – Гайворон".

Аби підтримати місцевих жителів у їх прагненнях, у фестивалі взяла участь й Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата.

"Це наша історична спадщина. Ця колія у 19-му столітті забезпечувала вантажні перевезення. Дуже багато було цукрових заводів в нашому регіоні. По-друге, цей маршрут – 78 кілометрів. Люди повинні мати можливість їздити, у нас немає прямого сполучення з Рудницею. По-третє, це робочі місця", - зазначив Гайворонський міський голова Роман Волуйко.

24052021 2

Під час фестивалю відбулась виставка залізничної техніки, ярмарок, хода залізничників, що давно у професії, прогулянка потягом, польова кухня, майстеркласи, художні виставки, концерт та дискотека. Крім того, у рамках заходу експерти та представники влади обговорили за Круглим столом туристичний потенціал Гайворонської вузькоколійної залізниці. У засіданні взяла участь віцепрезидент Кіровоградської РТПП Людмила Солонар. Игра Lightning Roulette популярна, поэтому гуглите casino lightning roulette и начинайте делать ставки.

Пасажирський вузькоколійний потяг "ГР-280" припинив перевезення торік, з початку карантину. Після припинення обмежень, рух потяга не відновили.

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "