Члени Президії – керівники підприємств області, висловили позицію щодо змін ставок податків, орендної плати та туристичного збору у м. Кропивницькому, розглянули питання членства окремих підприємств у Кіровоградській РТПП, вирішили створити на базі палати Благодійний фонд на підтримку авіагалузі області.

Відкриваючи засідання, президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, відзначила, що сьогодні одним із найбільш дискусійних питань для бізнесу обласного центру, в тому числі для підприємств-членів КРТПП, є перспективи запровадження міською радою змін до оподаткування. Відповідний проєкт вже було внесено на розгляд Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, до складу якої входить віцепрезидент палати Людмила Солонар. Крім того, за словами Людмили Солонар, Кропивницька міська рада вже звернулась до КРТПП з пропозицією висловити обґрунтовані пропозиції та зауваження до запропонованих змін.

Члени Президії проаналізували питання та висловили одностайну думку про те, що сьогодні такі зміни є недоцільними, оскільки місцевий бізнес ще не оговтався від обмежень, що були запроваджені внаслідок пандемії. Підвищення ж ставок податків може стати чинником що провокуватиме припинення бізнесу та скорочення надходжень до бюджету.

За результатами обговорення було підготовлене відповідне звернення до Кропивницької міської ради.

Учасники засідання також розглянули питання членства окремих підприємств у Кіровоградській РТПП. Внаслідок непереборних обставин, 7 підприємств були позбавлені членства у палаті. Натомість 7 субєктів господарювання увійшли до складу КРТПП. Серед них Льотна Академія Національного авіаційного університету; відомий постачальник запасних частин до техніки John Deere ПП «Рулен»; виробник електрообладнання ТОВ "ЕТАЛ-Контактор"; будівельне підприємство ПП «Осмос-буд»; ТОВ "Екомережа", що займається технічними та екологічними дослідженнями; ФОП Андрієнко, відомий в обласному центрі під назвою «Козацький медок та смаколики», ФОП Вітюк, який пропонує послуги з веб-дизайну та програмування.

Президією також було обговорено можливість долучення бізнесу до реалізації ініціативи обласної влади з відновлення авіасполучення у регіоні. Було вирішено створити на базі палати Благодійний фонд «Кіровоградщина авіаційна», у якому будуть акумулюватися кошти на розвиток авіаційної галузі Кіровоградської області.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "