В обласній державній адміністрації відбулася з питання розробки проєкту програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2022 рік. У нараді взяли участь президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко та відомі підприємці Євген Бахмач і Павло Штутман.

14062021 2Основні орієнтири програми окреслила голова обласної державної адміністрації Марія Чорна. Вона зазначила, що програма розвитку Кіровоградщини на 2022-й рік є надважливим документом, та звернула увагу керівників структурних підрозділів ОДА та органів місцевого самоврядування – працювати над документом необхідно із максимальною серйозністю, адже це майбутнє області, майбутнє громад.

Вона зауважила, що віднині до розробки планів з розвитку Кіровоградщини долучатимуться й представники бізнесу, адже: «…програми, що формуються у кабінетах – правильні, обгрунтовані, але певною мірою вони втілюються у життя бізнесом. Від нього залежить життєздатність програм розвитку», - наголосила голова ОДА.

14062021 3Про обовязкові пункти, що має містити програма розвитку на 2022 рік розповіли керівники підприємств – членів Кіровоградської РТПП, голова спостережної ради ПАТ «НВП «Радій» Євген Бахмач та голова спостережної ради «Ельворті груп» і «Гідросила Груп», голова Кіровоградського обласного об'єднання організацій роботодавців Павло Штутман.

Зокрема, Євген Бахмач звернув увагу представників влади на необхідність розвитку на території області логістики, зазначивши, що в Україні у нас практично не буде конкурентів в силу географічного розташування, розповів про можливості туризму в області, необхідність запровадження консалтингових послуг для аграріїв.

Павло Штутман акцентував увагу на проблемних питаннях Стратегії розвитку області, необхідності розвитку переробної та добувної промисловості, вирішення кадрових проблем Кіровоградщини.

14062021 5Ірина Саєнко звернула увагу на необхідністі створення в області умов для розвитку малого та середнього бізнесу, проблемі авіасполучення, якості освіти та міграції молоді з Кіровоградщини: «Область не буде розвиватись без малого та середнього бізнесу. Ми окреслили низку проблем, але вирішити їх можна лише розробивши відповідну стратегію. Без дієвої Стратегії розвитку області розвивати щось неможливо», - підсумувала президент Кіровоградської РТПП.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "