Як і анонсувалось, 19 серпня у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбулося свято меду «KROPhoney fest – 2021».

Відкривали фестиваль президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, голова обласної державної адміністрації Марія Чорна, голова обласної ради Сергій Шульга.

Звертаючись до учасників та гостей ярмарку під час офіційного відкриття, президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко привітала усіх бджолярів із професійним святом та подякувала за нелегку працю.

«Безліч разів ми виступали організаторами та партнерами бізнес-форумів, конференцій та семінарів для підприємців. А сьогодні торгово-промислова палата знов стала майданчиком для пасічників», - зазначила вона.

Ірина Саєнко також оголосила, що віднині медовий фестиваль «KROPhoney fest» проводитиметься щороку, до свята Спаса.

30 пасічників з усієї Кіровоградщини взяли участь у медовій виставці-ярмарку, організованій у Кіровоградській РТПП. Практично одночасно з ярмарком розпочався й форум пасічників, що прийняв більше 80 бджолярів.

Продукцію, представлену на ярмарку освятив священнослужитель Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви митрофорний протоієрей Петро Сидора.

Усі бажаючі мали можливість на Яблучного Спаса скуштувати та придбати мед, крем-мед, пилок, прополіс, горіхи з медом, медові напої, свічки, варення, медові хлібобулочні вироби, продукцію для апітерапії. А пасічники могли ознайомитись із технічними засобами для бджільництва від підприємств «Ось» та «Максіден».

Не забули під час свята і про наймолодших відвідувачів ярмарку. Втіху дітлахам подарували розміщені на ярмарку фотозони, розроблені декораторами обласного театру Кропивницького у самобутньому українському стилі. Дітей розважали флешмобами від театру ляльок, популярним став майстер-клас із розпису медових пряників від ГО «Серце матері», самі ж солодощі люб’язно надали партнери КРТПП ФОП Коява.

Загальна торгівельна площа ярмарку склала більше 1400 кв. м. Особливу увагу організатори приділили додержанню вимог адаптивного карантину. Дезінфектори для рук та одноразові рукавички розміщувались одразу при вході та по всій території ярмарку.

«Ми вдячні обласній владі, нашим партнерам та членам палати, мистецьким колективам, пасічникам що долучились до організації фестивалю меду і особливо дякуємо жителям обласного центру, які, незважаючи на дощову погоду відвідали «KROPhoney fest – 2021», - наголосила Ірина Саєнко на завершення ярмарку.

Усі учасники свята отримали дипломи від організаторів та, що найважливіше, вдячність від відвідувачів.

1908 11908 21908 31908 71908 8

1908 111908 121908 141908 171908 181908 191908 211908 26

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "