Чотири роки тому у Кіровоградській області, за активної участі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, розпочалася реалізація інвестпроєкту з будівництва заводу «Пінопласт Центр», що вироблятиме пінополістирол.

611 2Інвестором проєкту виступила компанія «Євробуд», яка сьогодні є одним із лідерів у галузі виробництва пінопласту.

«Нашою метою стало розширення географії продажів, забезпечення якісною продукцією жителів центральної частини України. Для зведення нового виробництва обрали м. Кропивницький. Готовою продукцією плануємо охопити зону у 400 км навколо заводу», - розповідає співзасновник ТОВ «Євробуд центр», інвестор будівництва Роман Волков.

Вітаючи гостей, запрошених на відкриття, він розповів про будівництво та подякував керівництву Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

611 3«Кіровоградська торгово-промислова палата надала комплексну організаційну допомогу, усі питання вирішувалися на місці оперативно, чітко, якісно», - наголосив Роман Волков.

«Ми допомагали на усіх етапах будівництва: від вибору локації виробництва і до супроводу організаційних питань. Ми стали місточком між «Євробудом» та місцевими діловими колами і владою. Сьогодні стало очевидно – Кіровоградщина відкрита для інвестора», - розповіла президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко.

Учасників відкриття привітали виконавчий директор Державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (UkraineInvest) Сергій Цівкач, голова обласної державної адміністрації Марія Чорна, голова обласної ради Сергій Шульга, заступник кропивницького міського голови Михайло Бєжан.

611 4А по завершенні вітальних слів, співзасновники «Євробуду» Роман та Павло Волкови разом із головою ОДА Марією Чорною натиснули на символічну пінопластову кнопку запуску виробництва.

Не обійшлося й без «екскурсії» заводом. Про потужності та етапи виробництва розповів Роман Волков. За його словами тут встановлене нове, сучасне високотехнологічне обладнання кращих Європейських виробників (Австрія, Польща). «Під час виробництва маємо 10% відходів. Це пінопласт, що залишається після обрізки блоків. Проте і цей матеріал стає сировиною далі у виробництві», - розповів інвестор.

611 5Учасники відкриття на власні очі побачили процес виготовлення, різання та пакування пінопласту, а на першій виготовленій плиті залишили побажання «Євробуду».

Виробничі потужності зведено у промзоні м. Кропивницького, по вул. Мурманській. Загальна площа будівель близько 8000 м.кв., земельної ділянки – майже 4,5 га. Збудовано виробничий цех, парову котельню, що працює на пеллетах місцевого виробника, склад, автобокс для ремонту автомобілів, трансформаторну підстанцію.

Сьогодні на комбінаті працевлаштовано 40 осіб, а за умов виходу на повну потужність, планується створення 120 робочих місць.

611 6611 7

611 9611 8

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "