Питання розвитку бізнесу в умовах COVID-19 та технології подолання кризових явищ на підприємстві обговорювали під час семінару у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті, що відбувався з 23 по 25 листопада.

30112021 1Захід проводився як складова частина проєкту "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)", ініціаторами та виконавцями якого є Кропивницька міська рада спільно з Кіровоградською регіональною торгово-промисловою палатою, що реалізується у рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за спільного фінансування Європейським Союзом та уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

30112021 3Вітаючи учасників семінару, віцепрезидент КРТПП Людмила Солонар зазначила, що сьогодні малий та середній бізнес, особливо початківці, потребують особливої уваги та підтримки, адже за умов карантинних обмежень великого значення набувають цифрові технології, які поступово стають основним інструментом пошуку партнерів, продажів та рекрутингу. «Спектр наших послуг доволі широкий: консультативна допомога бізнесу, реєстрація торгової марки, експертна оцінка, сертифікація, пошук іноземних партнерів, супровід контрактів. Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата готова надавати будь-яку допомогу, якої потребує місцевий бізнес», - зазначила вона.

До учасників семінару звернулась координатор проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» Надія Пшенична: «У часи пандемії тематика виходу у діджитал простір є як ніколи  актуальною і активна участь підприємців у сьогоднішньому заході найкращим чином показує, що бізнес Кіровоградщини готовий до будь яких викликів та стрімкого розвитку. Впевнена, що данний проект буде працювати на довготривалу перспективу та приносити велику користь усьому регіону!».

Під час семінару діловим колам міста Кропивницького презентували проєкт веб-порталу для бізнесу «Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)», продемонстрували дизайн сайту, розповіли про його сторінки, функціональне призначення каталогу підприємств та особистого кабінету власника бізнесу.

30112021 10Протягом трьох днів більше 70 представників бізнесу у конференц-залі Кіровоградської РТПП та у режимі онлайн обговорювали питання позиціонування компанії, пошуку цільової аудиторії, розширення продажів, запровадження та використання CRM-систем, підвищення ефективності управління бізнесом, підбору персоналу. Їм допомагали досвідченні експерти-практики Денис Купраш – співзасновник «BMC консалтинг», Марк П’ятигорський – співзасновник «BMC консалтинг», бізнес консультант/тренер (спеціалізація – збільшення обсягу маржі); Сергій Герус – експерт з закриття угод, тренер B2B/B2C-продажів; Олег Литвинець – експерт із запровадження CRM-систем, золотий партнер Битрикс24.

30112021 2Семінар проходив жваво, у невимушеній атмосфері, із практичним опрацюванням дискусійних питань, конкретними прикладами у роботі бізнесу. Тож по його завершенні представники бізнесу м. Кропивницького залишили тільки позитивні відгуки про захід.

Усім учасникам семінару тепло подякувала Ірина Саєнко. «Тільки спільними зусиллями, набуваючи знання можливо розвивати бізнес, регіон, країну. Сподіваюсь, що знання та уміння отримані за результатами заходу стануть у нагоді представникам усіх компаній, що взяли участь у семінарі», - підсумувала президент Кіровоградської РТПП.

30112021 630112021 18

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "