Уряд запроваджує нові правила для закупівель в умовах воєнного стану.

2032022Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 28 лютого 2022 р. № 169 щодо питань здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану.

Згідно документа в умовах воєнного стану оборонні та публічні закупівлі товарів, робіт і послуг здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законами України «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі».

Переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг визначаються:

для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони України — рішенням державних замовників у сфері оборони;

для інших закупівель — рішенням органу управління державним майном суб’єкта господарювання державного сектору економіки.

Відповідно до п. 10 ч. 1 Закону України “Про оборонні закупівлі” державними замовниками у сфері оборони є визначені Кабінетом Міністрів України центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, військові формування, утворені відповідно до законів України.

Згідно з Законом України «Про управління об'єктами державної власності», управління об'єктами державної власності здійснюється Кабінетом Міністрів України та уповноваженими ним органами, іншими суб'єктами, визначеними законом, що здійснюють повноваження з реалізації прав держави як власника таких об'єктів, пов'язаних з володінням, користуванням і розпоряджанням ними, у межах, визначених законодавством України, з метою задоволення державних та суспільних потреб.

Замовникам слід пам’ятати, що під час здійснення передбачених цією постановою закупівель необхідно відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель та забезпечувати оприлюднення укладеного договору в електронній системі закупівель.

Нагадуємо: Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата готова надати будь-яку консультаційну допомогу з питань пов’язаними із закупівлею товарів, робіт і послуг за державні кошти через систему PROZORRO.

З приводу зазначених питань можна звертатись до віцепрезидента КРТПП Людмили Солонар, тел. 0953674521, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "