У Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті представили проєкт заводу із виробництва флоат-скла. Презентація відбулася у КРТПП під час перебування на Кіровоградщині Амре Юнуса - співкеруючого партнера холдингу Magellan Investment Holdings, візит якого супроводжує Ukraine Invest.

23102022 2У зустрічі взяли участь заступник виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько, президент КРТПП Ірина Саєнко, керівник проєкту "Будівництво заводу з виробництва флоат-скла (архітектурного) з виробничою потужністю 510 т готової продукції на день" Владлена Паренкова, власник Джінезіс Інженірінг Георгій Ідіатуллін.

Як зазначив під час презентації Георгій Ідіатуллін, розмір світового ринку листового скла на сьогодні складає більше 105 мільярдів доларів США. Крім того, експерти прогнозують його щорічне зростання до 8%. Основною сировиною для виробництва флоат-скла є кварцовий пісок, запаси якого в 🇺🇦Україні найбільші в Європі.

Завод, що планують збудувати, стане єдиним в Україні сучасним високотехнологічним підприємством з виробництва флоат-скла за стандартами ЄС. Його запланована виробнича потужність складатиме 510 т. готової продукції на добу.

Серед товарної номенклатури: прозоре листове скло товщиною від 2 до 19 мм, кольорове, тоноване, антиблікове, самоочисне, енергоефективне та інші.

Основними споживачами продукції стануть виробники вікон, скляних фасадів, архітектурних рішень, побутової та торгівельної техніки, автомобільних вікон у країнах ЄС та на внутрішньому ринку України.

Загальна сума інвестицій, що мають бути вкладені у виробництво – близько 250 млн євро. А розташування заводу на Кіровоградщині дозволить створити більше 340 робочих місць.

Під час презентації Владлена Паренкова акцентувала увагу на те, що проєктом передбачено використання сучасного устаткування для зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу (за стандартами 🇪🇺ЄС). Крім того, обладнання дозволить проводити рекуперацію теплової енергії димових газів.

Високе значення будівництва відзначила Президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко: «Сьогодні ми говоримо не лише про допомогу бізнесу. Нові виробництва – це те що сьогодні необхідно Україні, адже це додаткові надходження до бюджету, робочі місця, підвищення рівня життя населення».

За підсумками презентації співкеруючий партнер холдингу Magellan Investment Holdings Амре Юнус висловив зацікавленість проєктом. Він зазначив, що сьогодні, незважаючи на військові дії Україна є цікавою для інвесторів, тож проєкт буде ретельно вивчатися фахівцями потенційного інвестора.

23102022 323102022 423102022 523102022 623102022 7

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "