prozorro-424 лютого 2016 року в приміщенні Кіровоградської РТПП за участю директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської ОДА Ніни Рахуби, заступника директора ДП «Зовнішторгвидав України» Надії Бігун, представників проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» Валентина Деревянкіна та Анастасії Калини відбулась друга частина регіонального семінару щодо електронних державних закупівель для учасників торгів. Представників бізнесу ознайомили з новими правилами публічних закупівель в Україні з квітня 2016 року та правилами закупівель, що діють в ЄС.

Матеріали з першого дня семінару можна подивитись тут... >>>

prozorro-6Відміна першого дня від другого полягала в тому, що підприємці, в силу свого характеру, є більш активними, тому було більше діалогу, більше запитань і більше спільних пошуків вірних відповідей на них.

Підприємців цікавило, в тому числі, яка вартість участі у торгах, чи є контроль за виконанням Замовниками умов розрахунків з Постачальниками, який механізм змін умов договору у разі зміни середньоринкової ціни товарів, проблемні питання закупівель робіт у будівництві та багато інших. Жодне з поставлених питань не залишилось без відповіді.

prozorro-5Додатково представники електронних торгівельних майданчиків zakupki.prom.ua та public-bid.com.ua, презентували свої електронні ресурси.

Довідково: ProZorro – пілотний проект електронної системи публічних закупівель, що дозволяє продавати державі в режимі он-лайн. Проект створено за участі Міністерства економіки і торгівлі України, волонтерів, донорів і представників бізнесу відповідно до Закону України №922-VІІІ «Про публічні закупівлі», який був ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року та підписаний Президентом України Петром Порошенком 16 лютого 2016 року.

25.02.2016

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "