DSC 922921 липня в КРТПП пройшов семінар з підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Учасниками семінару «Зовнішньоекономічна діяльність: теорія та практика» стали представники органів державної влади, місцевого самоврядування, а також підприємств та організацій області.

Заняття проводив начальник Управління зовнішньоекономічної діяльності КРТПП Сергій Крамарчук.

Захід тривав близько восьми годин і складався з трьох лекційних частин та практичних занять. Учасники всебічно розглянули питання, повʼязані з митним оформленням, декларуванням товарів, митними режимами, митною вартістю, порядком визначення країни походження товарів.

DSC 9232Окремо зупинились на питаннях застосування сертифікатів EURO 1, ознайомились з потенційними ризиками порушень митного законодавства, дізнались про відповідальність за порушення митних правил та права осіб, що притягуються до адміністративної відповідальності за відповідні порушення.

Крім того, одна з лекційних частин була присвячена правилам ІНКОТЕРМС – 2010 та Карнет А.Т.А., порядку акредитації суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності в митних органах та алгоритму оперативного пошуку бізнес-партнерів.

І вже на практиці розглянули конкретні проблемні питання, які виникають при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, та закріпили отриману під час лекційних частин інформацію.

DSC 9225Під час заключної частини кожен учасник семінару отримав відповідний сертифікат про участь. А віце-президент КРТПП Ігор Філіпов наголосив на тому, що подібні семінари проходитимуть в Палаті й надалі, адже реалізуються в рамках програми по створенню Центрів підтримки експорту

Про дату і час проведення наступних семінарів буде повідомлено додатково.

Прес-служба / 21.07.2016

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "