11102021Президент України підписав Закон України "Про внесення зміни до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 08.10.2021 №1805-ІХ. 9 жовтня цей Закон був офіційно оприлюднений - опублікування в "Голосі України".

Відповідно до закону бізнес, громадські організації та інші юрособи мають розкрити своїх бенефіціарів до 11 липня 2022 року. Термін подачі відомостей про структуру власності та кінцевих бенефіціарів відтермінували на додаткові 9 місяців.

Відтермінування підтримали 342 депутати.

Нагадаємо: подавати відповідні документи зобовязані усі юридичні особи. Виключенням є політичні партії, профспілки, адвокатські об'єднання, торгово-промислові палати, ОСББ, релігійні організації, державні органи та комунальні підприємства.

Згідно закону, за неподання інформації про структуру власності застосовуватиметься штраф у розмірі від 17 тис. до 51 тис. грн.

Детальніше про підтвердження відомостей щодо кінцевого бенефіціарного власника юрособи: https://guide.diia.gov.ua/register/00683/


" "