Seminar KRTPP 1Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції".

Метою прийняття закону є зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур держзакупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі бізнесу в процедурах закупівлі, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів. Тим самим скасовано норму щодо обов'язкового підтвердження у письмовій формі інформації, поданої не у формі електронних документів відповідно до Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис". Додано норму щодо обов'язкового оприлюднення на веб-порталі протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів (цінових пропозицій), змін та роз'яснень до запиту цінових пропозицій тощо.

Seminar KRTPP 2Ці та інші актуальні питання були розглянуті під час проведення семінару на базі Кіровоградської РТПП з 23 по 26 листопада 2015 року. У семінарі взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів освіти та охорони здоров'я. Під час занять слухачі отримали знання та практичні навички щодо проведення процедур відкритих торгів, запитів цінових пропозицій, переговорної процедури закупівлі, електронних закупівель у системі ProZorro.

Проведення наступного семінару заплановано на грудень 2015 року.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "