Під час зустрічі обговорювали можливі шляхи розвитку українського бізнесу за допомогою міжнародних донорів.

Пріоритетне завдання Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати – це підтримка бізнесу та його розвиток через відкриття нових ринків для вітчизняного експорту, активну інтеграцію в світову економіку. На цьому наголосила президент КРТПП під час зустрічі із командою Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Вона зазначила, що підприємства області потребують підтримки міжнародних партнерів: «Частина – щодо виходу на нові ринки, інші – в масштабуванні своїх експортних можливостей та пошуку нових партнерів і грантів для розвитку», – пояснила Ірина Саєнко.

Учасники обговорили участь компаній Кіровоградської області у програмах підтримки бізнесу, а також напрями взаємодії КРТПП та USAID. Зокрема, йшлося про можливості участі підприємств Кіровоградшини у новій грантовій програмі підтримки розвитку українських середніх та великих переробних підприємств, що реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у партнерстві з Міністерство економіки України. Загальний обсяг фінансування становитиме $10 млн. У рамках програми буде надано близько 30 грантів обсягом від $150 000 до $500 000. Більше про програму.

«Вірю, що історії успіху наших виробників будуть примножуватимуться! Дякую USAID за підтримку українського бізнесу», - наголосила Ірина Саєнко на завершення зустрічі.

802 4802 5802 1802 2

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "