На День пасічника та Яблучний Спас, що відзначатимуть 19 серпня, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбудеться медовий фестиваль «KROPhoney fest 2021», що поєднуватиме виставку-ярмарок медової продукції і реманенту для бджолярства та форум пасічників області.

30072021 2Про це говорили в обласній державній адміністрації під час засідання  обласного оргкомітету з питань виставкової діяльності. У засіданні взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Шеремет, президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко, члени оргкомітету та член громадської спілки "Всеукраїнське громадське об’єднання "Спілка пасічників України Костянтин Козирєв.

Учасники засідання остаточно вирішили, що відзначення свята пасічників в області має стати традицією.

30072021 3«Перший ярмарок на День пасічника ми організували минулого року за підтримки проєкту «EU4Business», обласної державної адміністрації, обласної ради та Кропивницької міської ради. Сьогодні робимо усе, аби «KROPhoney fest» проводився на Кіровоградщині 19 серпня щороку. Ми продовжуємо працювати у тандемі з обласною владою та керівництвом обласного центру але сподіваємось й на участь усіх територіальних громад області. Програма фестивалю буде цікавою, насиченою та смачною!», - наголосила Ірина Саєнко.

Крім виставки-ярмарку меду та форуму пасічників «KROPhoney fest 2021» включатиме в себе майстеркласи із виготовлення медових напоїв та солодощів, відвідувачі зможуть взяти участь у тематичних конкурсах, на власні очі подивитися на процес викачки меду, а на дітей діятиме чекатиме конкурс малюнків із подарунками. І звичайно ж на ярмарку діятиме низка фотозон. Наразі сценарій ярмарку узгоджується з усіма його учасниками.

30072021 4Під час наради було представлено й проєкт програми форуму пасічників, складеною фахівцями Кіровоградської РТПП, департаменту агропромислового розвитку ОДА та представниками Спілки пасічників України. Захід складатиметься з низки панельних дискусій, під час яких обговорюватимуться питання державної підтримки пасічників, правового захисту пасік, передових технологій у бджолярстві, розвитку апітерапії, брендування та маркетингу тощо. Його спікерами стануть заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, представники профільного департаменту ОДА, знані пасічники, науковці та представники підприємств, основною діяльністю яких є виробництво продукції з меду.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "