За підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" представники бізнесу Кіровоградщини отримали навички участі у державних закупівлях.

14 - 15 грудня у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся тренінг для представників малого та середнього бізнесу з питань тендерних закупівель та роботи в системі електронних закупівель Prozorro.

Навчання спрямовані на ознайомлення учасників торгів з останніми змінами у процесах публічних закупівель та роботі «ProZorro». У тренінгу взяли участь понад 20 представників підприємств, установ та організацій міста Кропивницького та області.

Заняття проводила віцепрезидент Кіровоградської РТПП Людмила Солонар – магістр права, сертифікований тренер по роботі в електронній системі закупівель Prozorro, експерт - дорадник з питань проведення електронних торгів, аудитор системи менеджменту якості.

Під час навчань говорили про функціонування системи закупівель в Україні, особливості роботи в електронній системі закупівель Prozorro, участь у відкритих торгах та реалізацію товарів через Prozorro Market. Учасники навчання дізналися про зміну ринкової вартості товарів, типові помилки оформлення тендерних пропозицій, оскарження результатів закупівель, практикувались у підготовці тендерної пропозиції за документацією замовника.

Теорія базувалася на практичних типових прикладах та ситуаціях, що виникають у більшості учасників торгів. Усі, хто прийшов на заняття отримали методичні матеріали та рекомендації, що стануть у нагоді для вдалої участі у електронних закупівлях.

Захід відбувся у межах проєкту «Посилення ефективності маркетингу та підвищення конкурентоспроможності МСП», що реалізується Кіровоградською регіональною торгово-промисловою палатою за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

18 12 118 12 318 12 418 12 518 12 618 12 7

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "