Вчора у КРТПП презентували пристрій для корекції психоемоційного стану людини – наукову розробку cтудента Центральноукраїнського національного технічного університету Валерія Щєпіна.

Останнім часом усе більше людей скаржиться на швидку втому та погіршення психоемоційного стану. Про необхідність підтримки ментального здоров’я в Україні говорять і фахівці, хоча й наголошують, що його погіршення – це загальносвітова тенденція.

Аби досягти покращення психоемоційного стану людини без нанесення шкоди організму студентом ЦНТУ було розроблено мікроконтролерну системи для корекції психоемоційного стану людини, яка випромінює світлові потоки різного кольору та інтенсивності, створює комфортні умови навколишнього середовища всередині приміщення (шляхом зміни температури та вологості повітря) та керується за допомогою мобільного додатку. Роботу приладу демонстрували у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті. Для отримання фахових висновків на презентацію було запрошено відомого на Кіровоградщині психолога-практика Андрія Фоменка та представників 7’Я Clinic, що є членом КРТПП.

За словами науковців прилад вже проходить випробування, його презентували на низці профільних виставок. А для отримання підтримки розробки від бізнес-спільноти Кіровоградщини, дослідники вирішили звернутися до Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

«Ми завджи підтримуємо молодь, її ініціативи та наукові розробки. Підтримку отримає й проєкт корекції психоемоційного стану. Закликаємо молодь звертатись до нас, до місцевого бізнесу із своїми ініціативами», - наголосила президентка палати Ірина Саєнко під час зустрічі із науковцями.

901 3901 5901 1901 2

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "