У Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся воркшоп "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів".

З вітальним словом до гостей виступили Катерина Колтунова, Заступниця начальника Кіровоградської ОВА, й Павло Топчій, Керівник апарату Кіровоградської ОВА, а також висловили вітання через відеозв'язок Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, та Єлізавета Панько, Менеджерка з питань торгівлі та конкурентоспроможності Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Презентаційну сесію воркшопу “Взаємодія місцевої влади і бізнесу задля розвитку економіки країни” вела модераторка Марія Чорна, колишня Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації та засновниця ГО "Громадські ініціативи Марії Чорної".

Серед спікерок були такі особистості, як Аня Крисюк – президентка міжнародного клубу "Business Woman Club", Людмила Солонар – віцепрезидентка Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати та керівники підприємств членів Кіровоградської РТПП: Інна Чижик – директорка та співзасновниця ТОВ "ТДГ38" (ТМ "ІТАДРИМ"), та Інна Андріенко – керівниця проєкту "Козацький медок".

Спікерки висвітлювали різні аспекти теми заходу. Ганна Крисюк ділилася своїм досвідом в сфері жіночого лідерства та підприємництва, розкрила ключові принципи успішного управління. Людмила Солонар ставила акцент на послугах, програмах розвитку та тренінгах для бізнесу від Кіровоградської регіональної ТПП. Інна Чижик розповідала про власний досвід управління сімейним бізнесом та виклики, з якими вона зіткнулася на шляху до успіху. Інна Андрієнко ділилася історією успіху свого проєкту "Козацький медок".

Практична частина воркшопу “Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів” в Кропивницькому розпочалась з вітальних слів від Галина Лугова, представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області, та Артема Труфанова, CEO групи компаній Tad Construction Group та Gekkon.

У першій частині практичного блоку обговорювалися стратегії та концепції бізнесу. Юлия Скичко, власниця компанії будівельної спецтехніки "Алеф Строй" та начальниця відділу мікро-, малого та середнього бізнесу АТ “Ощадбанк” Тетяна Осадча, ділилися своїм досвідом та знаннями щодо розробки ефективних бізнес-планів та отримання фінансової підтримки.

У другій частині увага була прикута до податкового законодавства та правового захисту для ведення бізнесу в Україні. Юлія Мороз, представниця Головного управління ДПС у Кіровоградській області, викладала основні принципи оподаткування та надала поради з правового захисту підприємств.

Третій сегмент практичної частини присвячувався штучному інтелекту та експортним можливостям бізнесу. Олена Боса, викладачка Комп'ютерної Академії IT STEP, та Ірина Зеленіна, директорка ТОВ "Центр підтримки експорту КТПП", ділилися своїми знаннями та досвідом в цих галузях. Вони висвітлювали успішні випадки впровадження штучного інтелекту в бізнесі та наголошували на перевагах його використання для підвищення ефективності та розвитку експортних можливостей компаній.

Завершальний етап воркшопу був присвячений нетворкінгу, де учасники мали можливість зустрітися, обмінятися думками та контактами, а також встановити нові зв'язки для майбутнього співробітництва та розвитку своїх бізнесів.

 

За матеріалами Воркшопи "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів"

2903 32903 22903 42903 52903 72903 62903 92903 102903 8

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "